Nieuwe Nederlands-Amerikaanse joint-venture voor kreeftenhandel

Nederlof’s Vishandel is een joint-venture aangegaan met kreeftenleverancier The Lobster Trap uit Bourne, Massachussetts (Verenigde Staten). Het nieuwe Lobster Trap – Nederlof BV gaat levende Amerikaanse en Canadese kreeft vanuit Nederland, Spanje en Italië distribueren over Noord-Europa.

Nederlof’s Vishandel startte in 1977 in Scheveningen en werd begin jaren negentig overgenomen door Maarten Buitendijk. Vijftien jaar geleden verhuisde de vishandel naar Stellendam en drie jaar geleden kwam er ook een vestiging in IJmuiden. Het vishandelsbedrijf levert een breed assortiment Noordzeevis en vis van elders. In beide vestigingen werken zo’n 35 man. Ervaring met de kreeftenhandel heeft Buitendijk al opgedaan in de 25 jaar dat hij als mede-eigenaar van een Italiaanse vishandel/logistieke dienstverlener in Italië woonde en werkte.

Buitendijk: “De nieuwe joint-venture richt zich vooral op levende kreeft, die we importeren vanuit de Verenigde Staten en Canada. In onze vestiging in IJmuiden komen leefbakken voor deze kreeft. Vanuit Nederland wordt de kreeft dan over heel Noord-Europa gedistribueerd. Om dichter bij de afnemers zelf te zitten hebben we ook een vestiging in Spanje en Italië geopend.”

Bekijk ook de video met het verhaal van Lobster Trap Co. op LinkedIn.

Terug naar overzicht